Smoke rises above the Crocus City Hall concert venue following a reported shooting incident, on the outskirts of Moscow, Russia, March 22, 2024. REUTERS/Stringer

RADOR RADIO ROMÂNIA (22 martie) – Focuri de armă au izbucnit vineri într-o mare sală de concerte din apropierea Moscovei, au anunțat agențiile de presă rusești, care au citat serviciile de urgență. Agenția de știri RIA a precizat că cel puțin trei persoane în haine de camuflaj au deschis focul în sala de spectacole Crocus City Hall și că unele persoane au fost rănite. Poliția a ajuns la fața locului, a precizat RIA. Imagini video publicate pe canalele de socializare rusești au arătat scene haotice, cu o mulțime mare de participanți la concert care încercau să fugă din sală, urmate de focuri de armă. Alte înregistrări video au arătat mai multe persoane care zăceau nemișcate în bălți de sânge în afara sălii. Reuters nu a putut verifica imediat imaginile. Agenția de știri TASS a raportat o explozie și un incendiu în clădirea în care au avut loc împușcăturile. Ziarul rus „Kommersant” a postat online imagini care arată cum iese fum din ceea ce a spus că este clădirea sălii de concerte.

(REUTERS – 22 martie)/mbaciu/ilapadat


 Zeci de victime în atacul de la Moscova, potrivit presei ruse

RADOR RADIO ROMÂNIA (22 martie) – Conform presei de la Moscova 40 de persoane ar fi fost ucise. O parte din tavanul clădirii s-a prăbuşit din cauza incendiului.

(ANTENA 3 – 22 martie)/ilapadat