Peste 60 de persoane au murit la „Crocus City Hall” (Comitetul de Anchetă al Rusiei)

Comitetul de Anchetă al Rusiei a precizat cifra preliminară a celor care și-au pierdut viața în actul terorist de la Krasnogorsk. „Preliminar s-a stabilit că în actul terorist de la ‘Crocus’ și-au pierdut viața mai mult de 60 de persoane, din păcate cifra poate crește”, au declarat surse din Comitetul de Anchetă al Federației Ruse. În prezent criminaliștii, anchetatorii și experții continuă să lucreze la locul incidentului. Sunt examinate cadavrele celor decedați. Se iau probele fizice, sunt analizate imaginile de pe camerele de luat vederi. Se efectuează un complex de expertize necesare.
După cum transmite Rosbalt, în seara zilei de 22 martie, în sala de concerte „Crocus City Hall” din Krasnogorsk, localitate situată în apropiere de Moscova, s-a produs un act terorist: infractorii au pătruns în clădire, unde urma să înceapă concertul trupei „Piknik”, și au început să tragă în public. Ulterior teroriștii au dat foc clădirii. Potrivit datelor preliminare, în spitalele din Moscova și din regiunea Moscovei se află 115 persoane, dintre care 60 de adulți și un copil, care se află în stare gravă. După cum a dat asigurări vicepremierul Tatiana Golikova, medicii au efectuat deja operațiile necesare la aproape toți pacienții. Instituțiile medicale au fost aprovizionate cu toate medicamentele, precum și cu sânge și plasmă provenite de la donatori. Potrivit datelor furnizate de cadrele medicale, peste 30 de victime au solicitat ajutor ambulatoriu.
Anchetatorii, criminaliștii și experții Comitetului de Anchetă al Rusiei împreună cu subunitățile operaționale ale Ministerului de Interne și ale Serviciului Federal de Securitate (FSB) continuă acțiunile de investigare la locul incidentului./snicolau/ctuluc

www.rosbalt.ru – 23 martie