Regiunea Harkiv, vizată de atacuri ruseşti soldate cu răniţi şi numeroase distrugeri

Şeful Administraţiei Militare Regionale Harkiv, Oleh Sinehubov, a raportat că, în ultimele 24 de ore, invadatorii ruși au bombardat aproximativ 15 localităţi, avariind case şi rănind patru locuitori ai regiunii. „Aproximativ 15 așezări din regiunea Harkiv au fost vizate de lovituri de artilerie și mortiere inamice: Sinkivka, Stepnova Novoselivka, Kotliarivka etc. Așezările Novoehorivka, Ivanivka şi Kislivka au fost vizate de atacuri aeriene” – a scris oficialul pe Telegram, într-un mesaj postat miercuri dimineaţă.

Potrivit lui Sinehubov, orașul Izium a fost vizat de un atac rusesc cu dronă Shahed. În atacul respectiv, au fost avariate clădirea unei instituții de învățământ și o casă particulară. Un agent de pază în vârstă de 62 de ani a fost rănit în timpul bombardamentului. În satul Ciornolozka, raionul Krasnohrad, 78 de consumatori au rămas fără electricitate ca urmare a atacurilor cu rachete lansate de ruşi.

Ocupanții au tras și asupra satului Oleksandrivka, raionul Bohoduiv, avariind clădirea unei instituții locale, nouă case particulare, două mașini și clădirea unei instituții de învățământ. O femeie de 56 de ani a fost rănită în atacul respectiv.

La Kupiansk, din cauza bombardamentelor ruseşti, au fost avariate o casă particulară și clădirea unei fabrici de lactate, iar un bărbat de 55 de ani a fost rănit. Cu o zi înainte, rușii au tras o rachetă de croazieră Kh-35U asupra Harkivului. O clădire de utilitate publică și un bloc de locuințe au fost avariate, iar un paznic în vârstă de 64 de ani a fost rănit./sdan/csimion

UKRAINSKA PRAVDA – 27 martie