Cutremur de 5,8 grade în Grecia, resimțit în Puglia și în Sicilia

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 5,8 grade pe scara Richter a fost înregistrat în largul insulelor grecești Strofades din Marea Ionică (vest), potrivit Observatorului Euro-Mediteranean, fără a provoca victime sau pagube semnificative, potrivit presei locale. „Cutremurul a fost înregistrat la ora locală 9:12, la o adâncime de 20 de kilometri, într-o regiune în care cutremurele sunt frecvente”, a declarat seismologul Gerassimos Papadopoulos pentru televiziunea publică ERT. Potrivit lui Papadopoulos, cutremurul a fost urmat de două replici cu magnitudinea 2,9 și 4,5 grade.
Cutremurul a fost resimțit și pe Insula Zakynthos din apropiere și pe Peninsula Peloponez. Observatorul din Atena raportase inițial două cutremure succesive cu magnitudinea 5,2 și 5,7 grade, dar Papadopoulos nu a exclus ‘o eroare de sistem” și a raportat un singur cutremur cu magnitudinea 5,7 grade pe scara Richter.
Insulele Strofades sunt formate din două insulițe, una nelocuită și cealaltă care adăpostește o mănăstire. Cutremurul a fost resimțit și în Italia în unele regiuni din sud, printre care în Puglia, Calabria și Sicilia. Numeroase semnalări au venit de pe rețelele de socializare, de la Brindisi, Lecce, Gallipoli și Taranto. (www.tg24.sky.it – 29 martie)/oavram/atataru

RADOR RADIO ROMÂNIA (29 martie)