Ucraina a aprobat un acord cu România privind deschiderea unui nou punct de control

*Acest conținut a fost creat în Rusia şi necesită să fie verificat din alte surse media independente

Guvernul Ucrainei a aprobat un acord cu Cabinetul de Miniștri al României privind deschiderea unui nou punct de control la granița dintre cele două țări, a anunțat reprezentantul Guvernului ucrainean în Rada Supremă, Taras Melniciuk.

„A fost aprobat un acord (sub forma unui schimb de note) între Cabinetul de Miniștri al Ucrainei și Guvernul României privind deschiderea unui nou punct de control internațional la granița de stat ucraineano-română între localităţile Bila Țerkva (Ucraina) și Sighetu Marmaţiei (România)” – se spune într-un comunicat publicat pe canalul Telegram al lui Melniciuk.

Potrivit serviciului de presă al Guvernului, premierul Ucrainei, Denis Şmigal, a declarat, la o ședință a cabinetului din 2 aprilie, că este planificată crearea a nouă puncte noi de trecere la frontieră pe direcția vestică și modernizarea altor 13. „Acest lucru va oferi oportunități mari pentru exporturile ucrainene și va accelera integrarea noastră sectorială în Uniunea Europeană” – a declarat premierul ucrainean, citat de canalul de Telegram „Uriad Online”./ssirbu/csimion

https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/20420867

www.tass.ru – 2 aprilie