Primăria Sectorului 4 a lansat proiectul magistralei de metrou Gara de Nord-Filaret-Gara Progresul

Emisiunea: „Radiojurnal” – Realizator: Cristian Bâcâin – Proiectul unei magistrale de metrou în capitală, Gara de Nord-Filaret-Gara Progresul, finanțată integrală din fonduri europene, a fost lansat miercuri de Primăria Sectorului 4. Este vorba despre o linie cu o lungime de 11 km și 14 stații, astfel că Bucureștiul va avea o diametrală pe metrou de 33 de km, din zona de nord, de la Otopeni până la ieșirea spre Giurgiu.
Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță: Termenul de depunere al ofertelor este de 60 de zile și profit de acest prilej să invit cât mai multe concerne naționale și internaționale să se prezinte la această licitație, pentru că avem nevoie de antreprenori valoroși. Estimarea pe care o am este că între şase și nouă luni de zile va dura procedura de licitație, 10 luni proiectare, cinci ani, 60 ani de luni execuția.
Reporter: Şi partea de finanțare, domnule primar, din ce fonduri și care este cota de finanțare?
Daniel Băluţă: Ne așteptăm să semnăm contractul de finanțare. Valoarea finanțării este de 2,5 miliarde de euro. Poate că este cea mai mare investiție din București din ultimii ani. Gradul de finanțare este de 100%.
Realizator: Potrivit reporterului RRA Alexandru Lancuzov, în vara acestui an vor începe și lucrările efective de foraj pentru primele șase stații ale magistrale M6, de la Gara de Nord la aeroportul Otopeni./RADOR RADIO ROMÂNIA/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (4 aprilie)