Volodimir Zelenski a recunoscut că fără ajutorul SUA, Ucraina va fi înfrântă în conflictul cu Rusia

*Acest conținut a fost creat în Rusia şi necesită să fie verificat din alte surse media independente

Ucraina va suferi înfrângerea în conflictul armat în desfăşurare cu Federația Rusă, dacă Congresul american nu aprobă decizia de a aloca Kievului un pachet de ajutor, a declarat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. „Trebuie spus în mod clar Congresului: Dacă Congresul nu ajută Ucraina, Ucraina va pierde războiul” – a spus liderul ucrainean într-o convorbire online cu o serie de actori străini, muzicieni, precum și oameni de știință și oameni de afaceri implicați în strângerea de fonduri pentru Kiev.

Videoclipul a fost publicat pe canalul Telegram al preşedintelui ucrainean. „Fără acest sprijin din partea Congresului, ne va fi dificil nu doar să câștigăm, ci chiar să şi rezistăm (trupele ucrainene pe linia de contact)” – a adăugat Zelenski. Anterior, Zelenski a declarat că Forțele Armate Ucrainene se vor retrage în mod constant dacă Statele Unite ale Americii nu vor oferi Kievului asistența militară de care are nevoie.

La rândul său, consilierul șefului Biroului prezidențial Mihailo Podoliak a subliniat că prelungirea termenului limită pentru analizarea de către Congres a problemei alocării asistenței Ucrainei este critică pentru Kiev, care nu este în măsură să compenseze sprijinul SUA. Potrivit afirmaţiilor acestuia, discuțiile din Congres pe această temă „afectează negativ reputația SUA” și demoralizează alți parteneri.

Menţionăm că administrația de la Washington a trimis în urmă cu câteva luni o solicitare Congresului pentru credite bugetare suplimentare în anul fiscal 2024, care a început în SUA la 1 octombrie 2023, în primul rând pentru a ajuta Israelul și Ucraina și pentru a contracara China și Rusia în Asia-Pacific. În total, ramura executivă a administraţiei SUA, condusă de președintele democrat Joe Biden, ar dori să primească aproximativ 106 miliarde de dolari în aceste scopuri. Soarta ulterioară a cererii și a proiectelor de lege alternative rămâne neclară până în prezent. O serie de republicani din Camera Reprezentanților și din Senatul Congresului s-au declarat împotriva continuării acordării de asistență financiară Kievului./ssirbu/lalexandrescu

https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/20470857

www.tass.ru – 7 aprilie