Membrii Guvernului se vor reuni în ședință pentru a reglementa modul în care poate fi folosită și dezvoltată inteligența artificială

Membrii guvernului se vor reuni în ședință pentru a reglementa modul în care poate fi folosită și dezvoltată inteligența artificială. Executivul va adopta un memorandum pentru crearea unui mecanism care să împiedice conținutul „deep fake” să ajungă pe resocializare, a anunțat ministrul cercetării, inovării și digitalizării, Bogdan Ivan.

El a precizat că manipularea imaginilor cu ajutorul unor instrumente este folosită pentru crearea de identități sau documente false. Ministrul Bogdan Ivan a mai spus că la realizarea acestui mecanism vor participa marile companii de tehnologie, șapte instituții din România, dar și Biroul Electoral Central, întrucât demersul vine și în contextul campaniei electorale.

Bogdan Ivan: Am vorbit despre niște filtre tehnice foarte clare pe care companiile mari de tehnologie le au deja active, care le-au intensificat în urmă cu aproximativ patru-şase săptămâni, și care prevăd astfel de lucruri. Iar în situația în care acel soft nu este foarte clar dacă respectivul conținut încalcă regulile comunității, atunci există specialiști care sunt contactați direct de către companii, care lucrează pentru aceste companii, care filtrează astfel de conținut mai special.

Realizator: Ministrul Bogdan Ivan a menționat că cei care nu respectă regulile trebuie să se aștepte la amenzi care pot ajunge până la 7% din cifra de afaceri a companiilor, ne-a relatat reporterul Radio România Actualităţi, Petruța Obrejan./ilixandru/csimion

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 aprilie