Primul lot de autostradă deschis în acest an s-a dat în folosinţă

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (15 aprilie) – Emisiunea: „Radiojurnal” – Realizator: Mihaela Enache – Primul lot de autostradă deschis în acest an s-a dat în folosinţă astăzi – este vorba de 13 km din autostrada A0 Bucureşti Sud, între Jilava şi Popeşti-Leordeni, în continuarea celor 9 kilometri dintre Jilava şi Bragadiru, pe care se circulă de la sfârşitul anului trecut. În acest an mai sunt câteva borne de atins pentru îmbunătăţirea circulaţiei în jurul capitalei, relatează Alex Lancuzov.
Reporter: De astăzi se circulă pe 23 de km între Bragadiru și Popești-Leordeni, iar cel mai târziu în iulie se termină și restul de 10 km până la A2 Autostrada Soarelui. Însă cel mai important lot de autostradă care trebuie deschis anul acesta este lotul trei dintre Bragadiru și A1, astfel încât cel mai târziu în decembrie să se circule de la Pitești până la Constanța exclusiv pe autostradă, fără a mai intra pe centura aglomerată și nemodernizată a capitalei.
Ionel Scrioșteanu, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor: În ultima lună mobilizarea constructului a crescut, ceea ce ne dă speranțe că se va ține de promisiune și vom finaliza și acel lot în acest an. Presiunea pe el este maximă.
Reporter: Pe de altă parte, pe lotul trei al semiinelului sudic lucrările sunt la doar 63%. Pentru a finaliza legătura dintre Bragadiru și A1, Ministerul Transporturilor trebuie să pună presiune pe constructor pentru a reuși deschiderea, fie și cu restricții, spune Ionuț Ciurea, directorul Asociației Pro Infrastructură.
Ionuț Ciurea: Chiar dacă am vorbi de o deschidere semiprofil la limită în acest an, am putea să găsim o soluție astfel încât în decembrie să circulăm sau cu anumite restricții de viteză.
Reporter: Până la finalul anului, conform promisiunilor constructorilor, ar trebui să se termine loturile unu și patru pe drumul expres Craiova-Pitești, situație care să permită circulația de la Craiova la Constanța fără a mai intra pe drumurile naționale sau pe centura veche a capitalei./RADOR RADIO ROMÂNIA/asalar