Alexandru Rafila spune că nu are motive să considere că rezultatele anchetei interne de la spitalul Sfântul Pantelimon nu sunt obiective

Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că nu are niciun motiv să considere că rezultatele anchetei interne de la Spitalul ‘Sfântul Pantelimon’ din Capitală nu sunt obiective.

Comisia internă a constatat că toate protocoalele și procedurile terapeutice au fost respectate și nu se confirmă acuzațiile unui angajat al unității medicale, potrivit cărora 17 pacienți internați la secția ATI au murit în decurs de patru zile, din cauza unei medicații necorespunzătoare. Ministrul Sănătății a precizat, însă, că ancheta judiciară continuă în acest caz.

Alexandru Rafila: Ancheta amănunțită din punct de vedere profesional va fi cea a Colegiului Medicilor, care va fi gata, probabil, săptămâna viitoare. Acolo există niște etape procedurale care trebuie respectate. Se ajunge cu raportul la Comisia de disciplină, care judecă acest dosar și, bineînțeles, vom avea rezultatele de la Parchetul Tribunalului Municipiului București, care investighează această cauză. Vă dați seama că o astfel de sesizare nu poate rămâne fără răspuns și Ministerul Sănătății acordă tot sprijinul și am cerut în mod explicit spitalului să acorde tot sprijinul organelor de cercetare penală.

Realizator: Alexandru Rafila a mai spus că cele 17 decese s-au înregistrat la nivelul întregului spital, şi nu doar în secția de terapie intensivă./dpop/cpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 18 aprilie