24CHASA: România a trimis un nou transport umanitar în Gaza

Un nou transport cu produse umanitare şi echipamente militare au plecat din România către Fâşia Gaza, a anunţat ISU. Valoarea ajutorului se ridică la 8,2 milioane de lei (3.280.000 de leva).

„România continuă să aloce ajutor umanitar populaţiei civile din Fâşia Gaza. În dimineaţa zilei de luni a fost trimis un nou transport cu produse alimentare şi echipamente militare – corturi, saci de dormit, paturi etc., puse la dispoziţie de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale”, a informat Biroul de presă al Guvernului României, transmite BTA de la Sofia.

Conform sursei citate, decizia a fost luată de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, condus de premierul Marcel Ciolacu.

Transportul este realizat prin resurse naţionale până la un centru special, creat de Comisia Uniunii Europene în Cipru. Ulterior, prin intermediul Mecanismului European pentru Protecţie Civilă, ajutorul umanitar este transportat între Cipru şi Fâşia Gaza cu ajutorul unor agenţii speciale ale ONU.

Războiul între Israel şi Hamas a început în urma unui atac fără precedent în partea de sud a Israelului, la data de 7 octombrie, în cadrul căruia luptători din Hamas au ucis circa 1.200 de persoane, cele mai multe dintre acestea fiind civili, dar au luat ca ostatici şi circa 250 de oameni. Israel spune că gruparea mai ţine captive încă 100 de persoane, precum şi trupurile a mai bine de 30 de decedaţi. Peste 34.000 de palestinieni au fost ucişi de la începutul războiului, iar doua treimi dintre aceştia sunt femei şi copii, arată date ale autorităţilor locale din domeniul sănătăţii. Fâşia Gaza este devastată, iar insuficienţă alimentelor duce la temeri cu privire la o foamete în masă.

https://www.24chasa.bg/mezhdunarodni/article/17763255

Traducerea: Mirela Petrescu/RADOR RADIO ROMÂNIA

24CHASA (Bulgaria), 29 aprilie 2024