Actorul Florin Piersic este în stare stabilă

Actorul Florin Piersic, internat cu septicemie la Institutul „Matei Balş” din Capitală, este în stare stabilă, iar în acest moment viaţa nu îi este pusă în pericol, a precizat conducerea spitalului. Florin Piersic a fost transferat aseară de la Cluj-Napoca, unde fusese internat mai întâi la Spitalul Militar şi apoi la Institutul Inimii. Infecţia, care a pornit de la o proteză montată la genunchi, s-a extins şi la sondele stimulatorului cardiac ce îi fusese implantat în urmă cu 15 ani, motiv pentru care acestea i-au fost scoase, a explicat directorul Institutului Inimii din Cluj-Napoca, Florin Crişan:
Florin Crișan: S-a lucrat într-o echipă multidisciplinară, oameni care au răspuns prompt la chemările noastre. Au fost zile în care domnul Piersic era consultat dimineața, seara, de către infecționist, ortopezi, care s-au ocupat de dumnealui în Spitalul Militar. Spitalul de Boli Infecțioase a fost parte în povestea asta, prin specialiștii pe care îi are, adică rețineți că ceea ce se face în Cluj și ce s-a făcut în cazul dumnealui s-a făcut la nivel înalt. Demersul de a ajunge la București vine exact în ideea de a face ceea ce s-a întâmplat și în cazul nostru – medicul care a intervenit și a implantat dânsului acea proteză trebuia să fac o reevaluare ortopedică. Nu a fost un demers al nostru de a ne recunoaște prin asta limite, pentru că, la nivel de oraș, lucrurile puteau fi rezolvate. A fost decizia familiei și nimic altceva.
Realizator: Florin Piersic are 88 de ani şi suferă de afecţiuni cardiace şi ortopedice, au precizat medicii care îl tratează./RADOR RADIO ROMÂNIA//apostelnicu/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI, 8 mai