Papa Francisc pledează pentru creșterea natalității în lume

Realizator: Mira Gomboş – Papa Francisc pledează pentru creșterea natalității în lume și în Europa. Într-un discurs susținut vineri la Vatican, Suveranul Pontif a criticat consumerismul și individualismul care au început să domine societatea actuală. Corespondentul RRA Elena Postelnicu transmite de la Roma.
Reporter: Numărul de nașteri este primul indicator al speranței unui popor; fără copii și tineri, o țară își pierde dorința de viitor – a subliniat, în discursul său din cadrul unei conferințe despre situația generală a nașterilor Papa Francisc.
Papa Francisc: În Italia, de exemplu, vârsta medie este în prezent de 47 de ani, în alte țări este de 26 de ani, iar noi recorduri negative continuă să fie stabilite. Din păcate, dacă ar trebui să ne bazăm pe aceste date, am fi obligați să spunem că Italia își pierde progresiv speranța în ziua de mâine, ca și restul Europei.
Reporter: Suveranul Pontif a mai subliniat că problema nu este cât de mulți suntem în lume, ci ce fel de lume construim, nu copiii, ci egoismul care creează nedreptate și structuri de păcat. Și aceasta, în contextul în care casele sunt tot mai pline de obiecte, fără copii, devenind de fapt locuri foarte triste./RADOR RADIO ROMÂNIA/abranescu/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 10 mai)