Comunicat de presă – Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti – Noaptea Europeană a Muzeelor

Motto: Noi punem valoarea în valoare

Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti invită publicul sâmbătă 18 mai 2024, cu ocazia evenimentului Noaptea Europeană a Muzeelor, începând cu ora 20:00, la expoziția de fotografie Apuseni, țara de piatră din cadrul proiectului Romania Student Tour – program naţional de redescoperire şi promovare a valorilor patrimoniului natural şi cultural.

Apuseni, țara de piatră ne introduce într-o lume fascinantă ce înmănunchează fotografii cu chipuri mai vechi și mai noi ale Munților Apuseni, realizate de studenți și artiști consacrați, patricipanți în cadrul acestui generos proiect. Imaginile însoțite de fermecătoare povești din locuri știute sau mai puțin știute, crează un puzzle iconic al dăinuirii noatre ca neam, cu rădăcini adânci în istorie, grefat pe una dintre cele mai vechi vetre de cultură și civilizație ale omenirii.

* * *

Romania Student Tour este un concept autentic pentru redescoperirea și promovarea patrimoniului cultural și natural al României. O echipă ce renaște an de an, în urma celei mai importante competiții naționale de artă fotografică, Fotogeografica, prin care se promovează valorile naturii, culturii şi tradiţiilor românești, pune în aplicare un trio-dimensional știință, pasiune, artă. Proiectul a demonstrat la numeroase evenimente culturale și de tineret, în plan intern și internațional, că este un produs cultural cu consistență valoroasă și vizibilitate notabilă.

Eveniment realizat de Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti sub egida Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Parteneri onorifici: RePatriot, UNESCO ProNatura, Centrul de Cercetare a Mediului și Efectuarea Studiilor de Impact/Universitatea București, Asociația Speologică Sfinx, Universitatea Politehnica din București, Zitec, Fundația Națională ” Niște Țărani”, Contrast, Fan Courier, Radio București FM, Asociația pentru Educație și Sănătate Atena, Cercetașii României – ”Centrul Local Sf. Nicolae”.

Intrarea liberă

Adresa: Calea Plevnei, nr. 61, sector 1. www.ccs.ro

RADOR – 17 mai