Târgul de Carte Gaudeamus – Radio România organizat la Oradea a ajuns în ultima zi

Realizator: Ciprian Sasu – Târgul de Carte Gaudeamus – Radio România organizat la Oradea a ajuns în ultima zi. Iubitorii de lectură sunt așteptați în Piața Unirii, unde edituri și agenții de difuzare de carte românească și străină au venit cu oferte atractive și cu mii de titluri din diferite domenii. Corespondentul RRA Stelian Radu Cacuci a stat de vorbă cu câțiva dintre cei care au trecut astăzi pragul târgului.
Reporter: Cum vi se pare oferta târgului Gaudeamus – Radio România?
-: Spre deosebire de anul trecut, constatăm o diversificare a ofertei unor edituri, dar, în același timp, sugestia mea ar fi, dacă e posibil pentru edițiile viitoare ale Gaudeamusului, să fie orientată mai mult și spre segmentul studenților. În ansamblu, însă, această ediție oferă o structură de carte diversă, pentru toate gusturile, pentru toate buzunarele putem spune, foarte multă carte din zona utilitară, dar fără a neglija și secțiunile de beletristică.
-: Oferta e bogată, diversă. Îți trebuie mult timp să răsfoiești tot și să vezi.
-: Este destul de bogată, dar nu știu dacă avem și bani pentru atât cât se oferă. Oricât de mari reduceri se fac, cei care citesc sunt aduși în sărăcia asta, se știe.
Reporter: Nu doar vizitatoare, ci și cumpărătoare.
-: Da.
Reporter: Ai o anumită preferință?
-: Da, SF în principal. Sunt mult mai reduse cărțile am văzut și sunt cărți expuse pe care de obicei nu le prea găsești.
Reporter: Târgul de Carte Gaudeamus – Radio România va fi deschis până la ora 21:00, iar accesul este gratuit./RADOR RADIO ROMÂNIA/abranescu/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 19 mai)