Carlo Acutis, un elev care a murit la vârsta de 15 ani, va fi canonizat

RADOR RADIO ROMÂNIA (24 mai) – Joi, în timpul audienței cu Cardinalul Marcello Semeraro, prefect pentru Cauzele Sfinților, Suveranul Pontif a autorizat Dicasterul să promulge Decretele privind canonizarea lui Carlo Acutis, elevul care a murit la doar 15 ani și care a fost beatificat de Papa Francisc pe 10 octombrie 2020, și a Fericitului Giuseppe Allamano, fondatorul Misiunilor Consolata.
Minunea recunoscută astăzi care va duce la proclamarea sfințeniei lui Carlo Acutis, deoarece s-a produs prin mijlocirea sa, a vizat o tânără din Costa Rica, studentă în Italia, care a suferit o intervenție chirurgicală la cap din cauza unui accident. Tanăra a reuşit să iasă din condițiile disperate în care se afla datorită mijlocirii lui Carlo Actutis, invocat de mama ei, scrie ziarul Avvenire.
Cealaltă minune a lui Carlo Acutis, recunoscută anterior și care a dus la beatificarea celebrată la Assisi pe 10 octombrie 2020, a vizat vindecarea lui Matheus, un băiețel brazilian de șase ani care suferea de pancreas inelar, o anomalie anatomică congenitală rară a pancreasului, evidențiat într-un examen clinic din 2012, care ar fi putut fi corectat doar prin intervenție chirurgicală.
La 12 octombrie 2013, în Biserica braziliană San Sebastiano, unde era paroh părintele Marcelo Tenorio, se desfăşura o ceremonie de  binecuvântare cu o relicvă a lui Carlo Acutis, mai precis o bucată din pijamaua pătată de sânge în care dormise cu puțin timp înainte de a muri pe 12 octombrie 2006 la vârsta de 15 ani.
Matheus, din cauza bolii sale, nu se putea dezvolta fizicc la fel ca toţi copii de vârsta lui și vărsa tot ceea ce ingera, atât alimente solide, cât și băuturi, suferind o deteriorare organică care îi făcea pe cei din jur să se teamă pentru viața lui. Când i-a venit rândul să atingă relicva, la propunerea bunicului său care îl însoțea, a cerut harul de a nu mai vărsa ceea ce manca; iar din acel moment calvarul său a încetat.
În anii următori, copilul a fost supus unei serii de examene clinice din care rezulta că malformaţia sa dispăruse, pancreasul revenise la normal, iar băiatul a reînceput să se dezvolte normal în înălțime și greutate. Vindecarea „instantanee, completă și de durată” a fost considerată inexplicabilă de către Consiliul Medical al Congregației pentru Cauzele Sfinților, iar apoi miracolul a fost aprobat în scopul beatificării.
Carlo Acutis reprezintă „sănătatea vieții de zi cu zi” pentru că viața lui a fost „o rugăciune continuă”,, a declarat mama sa, Antonia Salzano, vorbind cu reporterii Agenţiei ANSA.
„Un băiat normal care și-a deschis inima lui Hristos. Și și-a sfințit normalitatea”, a adăugat ea.
‘A fost devotat Sfântului Francisc, iubea esențialitatea și atenția pentru cei săraci’, a conchis mama sa.
Carlo Acutis, care a murit de leucemie, la vârsta de 15 ani, adolescentul supranumit ‘influencerul lui Dumnezeu’, s-a născut la Londra şi a crescut la Milano, unde s-a ocupat de pagina de internet a parohiei sale, iar ulterior de pagina unei academii cu sediul la Vatican.
(www.ansa.it – 23 mai)/cpaunel/vdraguta