Guvernul a decis majorări ale unor salarii și ale unor indemnizații

„Radiojurnal” – Realizator: Cristian Bâcâin – Guvernul a decis ieri majorări ale unor salarii, dar și ale unor indemnizații. În plus, executivul a decis să continue și în acest an programul prin care elevii și studenții pot fi sprijiniți financiar să-și achiziționeze un calculator pentru a-și dezvolta competențele digitale, dar și acordarea unui ajutor de stat pentru compania Tarom. Mai multe detalii despre deciziile guvernului are redactorul RRA Andrei Șerban:
Reporter: Persoanele mature și copiii cu handicap grav vor avea indemnizații majorate cu 10% începând de luna viitoare. Purtătorul de cuvânt al guvernului, Mihai Constantin, a precizat că adulții vor primi 529 lei, iar copiii 463 lei:
Mihai Constantin: Pentru adultul cu handicap grav, indemnizația lunară va crește de la 70% la 80% din indicatorul social de referință ISR, respectiv, în termeni nominali, de la 463 lei la 529 de lei. Pentru copilul cu handicap grav indemnizația lunară va crește de la 60% la 70%, respectiv de la 397 lei la 463 lei.
Reporter: De asemenea, vor crește în două tranșe, în iunie și în septembrie, și salariile celor care lucrează în domeniul culturii, al diplomației, cei de la Registrul Comerțului, de la agențiile de mediu și angajații primăriilor sub 20.000 de locuitori. Prin același act normativ se stabilește și faptul că bugetarii care folosesc monitoare timp îndelungat pot să primească maximum 500 lei pentru a cumpăra ochelari de protecție. Tot ieri, guvernul a mai aprobat și un ajutor de stat de aproximativ 100 de milioane de euro pentru Tarom, pentru a deveni o companie eficientă și Strategia Națională pentru Tineret până în 2027, care va ajuta la accesarea de fonduri europene pentru domeniile care îmbunătățesc viața tinerilor./RADOR RADIO ROMÂNIA/lcoman/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (24 mai)