Condiții noi, de anul acesta, pentru pescarii comerciali din Delta Dunării

Sunt condiții noi de anul acesta pentru pescarii comerciali din Delta Dunării. Nu mai au voie cu însoțitori în barcă, atunci când merg la capturat de scrumbie și, pentru prima dată, au cotă specială pentru acest pește, cotă care se regăsește în noile permise emise de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării. Cu detalii, corespondenta RRA, Luiza Rosetti.
Reporter: Luiza Rosetti – Interzicere a celei de-a doua persoane în barcă, decizie intrată anul acesta în vigoare, este o problemă pentru singurul pescar din satul Ceatalchioi, Constantin Tănase.
Constantin Tănase: E şi normal că trebuie mers cu însoţitor. Păi, ferească Dumnezeu, te-ai agăţat de plasă, cazi în apă, ai agăţat plasa, nu poţi să o scoți. Aici, acum, pe braţul Chilia sunt foarte multe vapoare, de când cu războiul în Ucraina, și nu poți să dai singur.
Reporter: El a mai spus că a declarat anul trecut toate capturile de scrumbie înregistrate împreună cu însoțitorul de barcă. Nu toți pescarii comerciali fac asta, însă, așa că Administrația Deltei a decis să stabilească fiecărui pescar cotă de scrumbie anul acesta, Guvernatorul Bogdan Bulete explică.
Bogdan Bulete: Când este vorba de îndeplinirea acestor obligații de raportare, am constatat că la specia scrumbie, de exemplu, figura un mare zero, lucru incorect, pentru că această exploatare intensivă a scrumbiei aduce un dezechilibru.
Reporter: Guvernatorul rezervației spune că în lipsa raportărilo pescarilor, Administrația Deltei poate să restricționeze capturarea unor specii./RADOR RADIO ROMÂNIA/denisse

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (26 mai)