Premierul României Marcel Ciolacu a transmis un mesaj de susținere către românii din afara țării, cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (26 mai) – Realizator: Mira Gomboș – Guvernul va continua să sprijine românii din afara țării, a declarat premierul Marcel Ciolacu la un eveniment organizat la Opera Română din capitală, cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni. Potrivit redactorului RRA Petruța Dinu, el a anunțat, între altele, că în luna iulie se va semna acordul pentru ca românii din Spania să poată avea dublă cetățenie și a afirmat că până la sfârșitul anului România va adera complet la Spațiul Schengen. Premierul i-a îndemnat pe români să își păstreze tradițiile, sublinind rolul deosebit al Bisericii Ortodoxe în acest sens.
Marcel Ciolacu: Știu că nu vă este ușor, mai ales la început, că, de multe ori, atunci când ești singur, departe de familie, printre străini, Dumnezeu este unicul sprijin. Știu că, în afară de familie, copiii români născuți în diasporă au ocazia să audă limba română doar în bisericile românești. De aceea, mulțumesc Bisericii Ortodoxe Române pentru că, de-a lungul timpului, a fost și va rămâne liantul care păstrează vie, oriunde în lume, identitatea noastră națională, respectul față de limbă, cultură și credințele noastre.

/RADOR RADIO ROMÂNIA/abranescu/asalar