Prima casă a lui John Lennon și a lui Yoko Ono din New York este de vânzare

Casa din New York, unde locuiau Yoko Ono și John Lennon la începutul anilor ’70, înainte de a se muta în Dakota, a fost scoasă la vânzare pentru prima dată în mai bine de jumătate de secol pentru 5,5 milioane de dolari. Casa cu două etaje este situată pe strada Broome 496, în Soho. Încă aparține lui Yoko și fiului cuplului, Sean, care au încredințat-o unei agenții imobiliare pentru a organiza vânzarea. „Era baza aventurilor lor artistice”, a spus Philip Norman, biograful lui John. Fostul Beatle și soția sa, care acum are 91 de ani și acum un an s-a mutat definitiv la o fermă din Franklin, în statul New York, închiriaseră și un apartament pe Bank Street: „Era sufrageria lor, unde primeau și unde oamenii veneau și plecau”.
Casa din Broome, construită în 1885, are o suprafață de 3.800 mp care, conform reglementărilor de construcții în vigoare, poate fi dublată prin ridicarea a încă trei etaje: este un spațiu deschis cu tavane de peste patru metri și un dormitor în spate la parter, în timp ce primul etaj conține o zona de lucru și un studio de înregistrări.
După ce au locuit în Soho, John și Yoko s-au mutat în legendarul Dakota, la colțul străzii 72 cu Central Park West, unde Lennon a fost ucis la începutul lunii decembrie 1980. (www.ansa.it – 26 mai)/oavram/rcostea

RADOR RADIO ROMÂNIA (27 mai)