Meryl Streep se află la Paris pentru crearea unui spectacol muzical de Rufus Wainwright

Meryl Streep, vedeta cu trei premii Oscar, va recita într-o creație muzicală a lui Rufus Wainwright, pe 14 iunie la Radio France din Paris, a anunțat postul luni. Acest spectacol, „Dream Requiem”, va fi creat la Auditoriul Radio France, cu Corul Radio France, Maîtrise Radio France și Orchestra Filarmonicii Radio France. Acest spectacol va fi transmis în direct pe 14 iunie, la ora 20.00, pe France Musique și pe Arte Concert.
Actrița americană în vârstă de 74 de ani, care a primit recent un Palme d’Or onorific la Festivalul de Film de la Cannes, va recita poezia lui Byron „Tenebrele” („Darkness”, 1816).
„Să beneficiez de participarea ei la premiera mondială a ‘Dream Requiem’ este o onoare care depășește orice aș fi putut spera”, a declarat muzicianul americano-canadian, în vârstă de 50 de ani.
„Dream Requiem” s-a născut din „două experiențe dramatice care au avut loc în 2020: pandemia de Covid 19 și incendiile din California”, citim în comunicatul de presă. Requiem-ul lui Verdi este o altă inspirație pentru Rufus Wainwright, care a folosit anterior opera în muzica sa pop și a scris două opere, „Prima donna” și „Hadrian”. Acest concert va face, de asemenea, subiectul unei înregistrări care ar trebui să fie lansată în toamna anului 2024 de către Warner Classics Erato.
Rufus Wainwright, în afara carierei sale solo, a colaborat deja cu vedete precum Elton John, Miley Cyrus, David Byrne, Boy George, Joni Mitchell, Pet Shop Boys, Paul Simon sau Sting. În decembrie 2022, Gilberto Gil, stea a muzicii braziliene, a creat o operă-cântec, „Amor azul”, la Auditoriul Radio France. (www.lefigaro.fr – 4 iunie)/rcostea

RADOR RADIO ROMÂNIA (6 iunie)