Proteste în Bucureşti, la Palatul Victoria şi Palatul Cotroceni

La Bucureşti sunt proteste antiguvernamentale în această seară în faţa sediului Executivului, pentru a şaptea zi consecutiv, dar şi manifestaţii împotriva preşedintelui Klaus Iohannis în apropierea Palatul Cotroceni. Mergem, pentru început, în Piaţa Victoriei. Bună seara! Ramona Alexandrescu eşti în direct.
Reporter: Bună seara! Sunt peste 12.000 de oameni aici în Piaţa Victoriei. Studenţii la Actorie au făcut zeci de litri de ceai. Au venit cu ceaiul în bidoane şi îi servesc pe manifestanţi. Este foarte frig afară, ceaţa s-a lăsat. Este foarte multă umezeală, dar cu toate astea oamenii continuă să vină aici în Piaţa Victoriei. Cer demisia guvernului. Scandează „Demisia!”, „Hoţii!”, „PSD-ciuma roşie!”, „Jos guvernul!”, „Dragnea nu uita, România nu-i a ta!”, „Zi de zi vom fi aici”. Am stat de vorbă ei, sunt foarte nemulţumiţi, dar, cu toate astea, au spus că vor rămâne, chiar dacă vremea se va schimba. Chiar dacă va ninge, nu contează, ei vor ieşi în stradă.
Realizator: Mulţumim, Ramona Alexandrescu. Trecem la protestul de la Palatul Cotroceni. Daniela Mănuţă, bună seara! Care este atmosfera?
Reporter: Bună seara! Protestatarii flutură steagul României, cer demisia preşedintelui Klaus Iohannis. Au pancarte pe care scrie „Iohannis nu eşti preşedintele nostru”, „Respectăm votul din 11 decembrie” sau „Nu români contra români”. Manifestanţii sunt destul de gălăgioşi, au fluiere şi vuvuzele şi numeroase mesaje scrise pe foi A4 sau pe carton. Sunt majoritatea persoane în vârstă, dar am văzut şi tineri. Nu au fost înregistrate incidente, la faţa locului fiind şi jandarmi care asigură ordinea la această manifestaţie./atataru

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 6 februarie)