Sărbătoreşte Ziua Culturii Naţionale alături de Editura Casa Radio!

Pe 15 ianuarie, Editura Casa Radio vă invită la o audiţie specială în casele dumneavoastră, prilejuită de mai multe audiobook-uri care îl au drept protagonist pe Mihai Eminescu şi geniul său poetic: Făt-Frumos din lacrimă, G. Călinescu vorbeşte despre EMINESCU, poet naţional şi Visători la steaua singurătăţii. Eseu poetic realizat de Eusebiu Ştefănescu după Mihai Eminescu şi Nichita Stănescu. Trei îndemnuri către cititori şi ascultători, alături de două înregistrări rare.

Ascultaţi, citiţi, priviţi cea mai nouă apariţie a Editurii în Colecţia “Radio-Prichindel”: Făt-Frumos din lacrimă, carte+CD. Făt-Frumos, născut din lacrima icoanei Maicii Domnului cea făcătoare de minuni, flăcău viteaz, dăruit cu puteri supranaturale, a fost creat de geniul popular şi făcut nemuritor de geniul poetului Mihai Eminescu. O carte-obiect cu ilustraţii semnate de Florica şi Marcela Cordescu –  publicate în două ediţii ale cărţii la Editura Tineretului, în 1950 şi 1958 –, reinterpetate grafic de Daniel Ivaşcu. Dramatizarea realizată de Mircea Ştefănescu în studiourile Radio România trezeşte dorinţa întoarcerii la lectură, iar protagoniştii acestui basm cult sunt, printre alţii, Ion Dichiseanu, Magda Popovici şi Constantin Moruzan. Fiţi alături de un text clasic, stabilit după volumul Poezii. Proză literară, ediţie de Petru Creţia, alături de încercările prin care trece eroul, în căutarea binelui şi a dreptăţii, alături de o dramatizare spectaculoasă (1965) şi ilustraţii cu un aer pre-rafaelit.

Ascultaţi-i pe marii conferenţiari la dumneavoastră acasă, aduceţi universitatea mai aproape! G. Călinescu vorbeşte despre EMINESCU, poet naţional, un audiobook apărut în colecţia “Lecturi pe întuneric”, marchează un moment preţios extras din fonoteca Radio: comunicarea susţinută de G. Călinescu în cadrul Sesiunii Ştiinţifice a Academiei Române şi a Uniunii Scriitorilor, cu prilejul împlinirii a 75 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu a avut loc la Bucureşti, în Sala Mică a Palatului, în luna iunie 1964. Radio România a fost atunci acolo şi a înregistrat vocea criticului, par excellence. Oricine l-a ascultat vreodată vorbind pe G. Călinescu, fie într-unul dintre amfiteatrele Facultăţii de Litere de la Bucureşti, fie la Radio, îţi va vorbi, neapărat, despre timbrul absolut fabulos al criticului, despre discursul său cântat. Discul acesta reprezintă una dintre rarele şanse, pentru cei din generaţiile care nu l-au prins la catedră, de a înţelege cu adevărat ce înseamnă discursul critic transformat în incantaţie. În iunie 1964 ne aflăm în plin (temporar) dezgheţ ideologic, iar 10 iunie 1964 este data ultimei apariţii publice radiodifuzate a criticului care avea să moară nici un an mai târziu. Un audiobook prefaţat de criticul Bogdan-Alexandru Stănescu.

Fiţi martorii unui eseu poetic şi muzical! Visători la steaua singurătăţii, realizat de regretatul Eusebiu Ştefănescu, alături de fiul său, Ion Bogdan, după versurile lui Mihai Eminescu şi Nichita Stănescu. Poezie, flaut şi o voce de neegalat, într-o creaţie absolut originală, un joc între vers, amintire şi muzică, audiobook apărut la Editura Casa Radio în colecţia Fonoteca de Aur, Seria „Spectacolul poeziei”.

La Editura Casa Radio marile voci dau cortina la o parte!

Mai multe detalii pe www.edituracasaradio.ro