Proteste ale reprezentanţilor din industria HoReCa

Realizator: Guvernul ar putea să pregătească facilități pentru a ajuta angajații și firmele din industria HoReCa. Discuțiile cu reprezentanții din domeniu urmează să fie reluate săptămâna aceasta. Între timp, însă au continuat și protestele. După cele din capitală, ieri și la Bacău câteva zeci de angajați și patroni de restaurante au ieșit în stradă. Cer explicații și măsuri de protecție, după ce guvernul a decis închiderea restaurantelor și cafenelelor pentru a limita răspândirea noului coronavirus. Ascultați opinia unuia dintre participanți.
-: De ce segmentul acesta HoReCa este singurul care este cel mai afectat? De ce nu se vede, să zicem, supermarketurile? Este aceeași situație ca la restaurante. Ce pot face eu, ca administrator al locației cu toți angajații de pe o săptămână pe alta? Nu mai există şomaj tehnic. Dacă ar exista acea variantă de șomaj tehnic am mai avea o pârghie cât de cât să le dăm varianta să se ducă în şomaj tehnic, dar nu mai e nici aceea. Trebuie efectiv să îi trimitem în concediu fără plată, pentru că nu putem susține atâţia oameni pe perioadă, nu se știe cât, momentan 14 zile, poate să mai urmeze 14 zile, nu sunt soluții.
Realizator: Potrivit corespondentului RRA Gabriel Popa, astăzi reprezentanții industriei locale HoReCa sunt așteptați la o discuție cu viitorul președinte al Consiliului Județean, Valentin Ivancea./rpatulea/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (12 octombrie)