Moţiunea PSD la adresa ministrului sănătății a fost respinsă

Deputaţii au respins cu 161 de voturi la 140 și o abținere, moţiunea PSD la adresa ministrului sănătății, Vlad Voiculescu. Anterior, social-democrații au cerut vot secret asupra documentului, invocând amenințările cu excluderea din partid formulate de lideri ai PNL pentru liberalii care susțin demersul PSD. Dacă cererea ar fi fost aprobată, moțiunea avea șanse să treacă, spune deputatul PSD, Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila: Viitorul imediat va rămâne să demonstreze că noi am avut dreptate în această moțiune și că trebuie luate măsuri foarte rapide la nivelul Ministerului Sănătății care administrează sistemul de sănătate în România, în mod evident, pentru ca lucrurile să nu scape de sub control și atât pacienții, pe de o parte, cât și populația generală, pe de altă parte, să poată să aibă speranța că trăiesc într-un stat din Uniunea Europeană și care poate să gestioneze pandemia într-un mod care să îi ferească, cât se poate de mult, de pericole.

Realizator: La dezbaterile de luni asupra moțiunii, ministrul Vlad Voiculescu a spus că vina pentru ceea ce a anumit ‘dezastrul din sănătate’ le aparține social-democrațiilor și clientelei politice a PSD care au condus în ultimii ani acest sector./csimion/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 17 februarie