Aviz favorabil pentru bugetul Ministerului Sănătății

Realizator: Bugetul Ministerului Sănătății a primit aviz favorabil în comisiile de specialitate. Ministrul Vlad Voiculescu a declarat că este nevoie de curățenie în sistem și de oprirea risipei din banii publici. În unele instituții personalul este prea numeros, iar digitalizarea este încă o limbă străină, a mai spus Vlad Voiculescu.
Vlad Voiculescu: Strategia este de a duce oameni buni în instituții, oameni care să fi lucrat, să fi obținut performanță în altă parte decât la stat sau în altă parte decât în instituția pe care o conduc acum sau chiar în instituțiile din subordine să îi aduc alături de mine la Ministerul Sănătății și după aia să analizăm ce se întâmplă în spatele ușilor închise, care sunt procesele pe care le putem optimiza. De prea multe ori atunci când se întâmplă ceva ne uităm, ok, al cui cap o să cadă. Nu asta o să ne rezolve problemele, problemele sunt de cele mai multe ori de sistem și da, există o responsabilitate personală, dar există şi un proces care fie a fost prost gândit, fie a fost viciat de probleme precum corupția.
Realizator: Între timp au mai primit avize bugetele Ministerelor Transporturilor și al Afacerilor Externe. La această oră s-au reluat dezbaterile generale în cadrul comisiilor reunite de buget-finanțe, a transmis redactorul RRA Alexandra Cristea./rpatulea/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (25 februarie)