Măsuri de siguranţă pentru turiştii care vor să facă trasee pe munte

Realizator: Turiștii care merg la munte în această perioadă sunt sfătuiți să fie prudenți. Ei trebuie să fie echipaţi corespunzător și să respecte traseele ca să nu ajungă în situații nedorite. Transmite corespondentul RRA Adrian Lungu.
Reporter: Nu urcaţi pe munte fără echipament și fără hrană și respectaţi cu strictețe marcajele – este îndemnul autorităților pentru cei care se gândesc să iasă în natură.
Dan Benga, coordonatorul Serviciului Salvamont Maramureș: Ajungând pe munte, ajungând într-o pădure e foarte important să fie pregătiţi, să fie îmbrăcați, pentru că altfel se produc tot felul de evenimente nedorite. Trebuie să ai o pelerină de ploaie, să ai un rucsac cu o sticlă de apă la tine, să ai un sandwich, să ai o ciocolată care te poate ajuta în situații critice.
Reporter: Respectarea traseelor turistice este esențială.
Dan Benga: Cele mai multe probleme pe care le avem sunt persoanele care se duc în drumeții, persoanele care fac diferite trasee turistice și nu respectă anumite indicatoare care sunt, pierzându-se, rătăcindu-se şi de aici încep acţiunile contra cronometru pentru că vremea e schimbătoare.
Reporter: Potrivit autorităţilor, consultarea informațiilor despre vreme este deosebit de importantă înainte de a porni în drumeție, mai ales în zonele montane./rpatulea/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 16 mai)