Amânare a Tribunalului București în cazul Ion Rădoi

Tribunalul București a amânat pentru mâine luarea unei decizii în cazul contestaţiei liderului sindical de la metrou, Ion Rădoi, privind măsura controlului judiciar pentru 60 de zile dispusă de DNA în dosarul în care este acuzat de şantaj şi trafic de influenţă.

Reporter: Ion Rădoi s-a prezentat astăzi la Tribunalul București însoțit de avocat și a susținut că este nevinovat de acuzațiile aduse de procurori, de șantaj și folosirea influenței. În opinia lui, măsura contului judiciar este o ilegalitate și a declarat că nu a șantajat pe nimeni niciodată și că nici nu s-a întâlnit vreodată cu ministrul transporturilor, deși a trimis la minister peste 20 de adrese la care nu a primit niciun răspuns.

În 14 iulie DNA a anunțat că Ion Rădoi a fost pus sub urmărire penală, într-un dosar care are ca obiect investigarea modalități în care au fost exploatate și administrate spațiile comerciale din stațiile de metrou și din căile de acces către metrou, între septembrie 2018-iulie 2021.

Procurorii spun că, deși contractul dintre Metrorex și firma Sindomet Servcom SRL a expirat din 2018, firma sindicatului controlată de Rădoi a invocat existența unui proces cu Metrorex și a refuzat predarea spațiilor comerciale, le-a exploatat ilegal, obținând venituri estimate la peste 10 milioane de lei.

Potrivit DNA, pentru interesul personal, Ion Rădoi i-ar fi coordonat pe angajații Metrorex și pe membrii de sindicat, unii cu funcții de conducere, prezenți la protestul ilegal din primăvară, când au blocat circulația metroului, păstrând legătura cu aceștia pe toată durata desfășurării protestului și ar fi cooptat la protestul suprateran de la metrou și comercianți beneficiari ai spațiilor în litigiu./gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 22 iulie