Peskov a anunţat în ce condiţii ar putea avea loc întâlnirea Putin-Zelenski

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin, a anunţat în ce condiţii şi când anume ar putea avea loc o întâlnire între Putin şi Zelenski.

Peskov a afirmat că delegațiile celor două ţări trebuie să-şi facă ”temele” cu privire la întâlnirea dintre Putin şi Zelenski. Întâlnirea dintre președinții rus și ucrainean, Vladimir Putin și, respectiv, Volodimir Zelenski, ar putea avea loc, doar după ce delegațiile ambelor țări îşi vor face ”toate temele”, a declarat Dmitri Peskov. ”În ceea ce privește întâlnirea la nivel înalt dintre președinții Putin și Zelenski, aceasta este posibilă doar după ce toate temele sunt făcute de către delegațiile de negociatori. Acest element lipsește…”, a spus Peskov.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a remarcat că delegația ucraineană a întrerupt comunicarea și nu există încă premisele necesare pentru o întâlnire a celor doi lideri. El a mai subliniat că operațiunea militară specială rusă din Ucraina va continua ”până la atingerea obiectivelor stabilite”.

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a anunțat că Turcia este dispusă să devină platforma întâlnirii între președinții Rusiei și Ucrainei. Pe 20 aprilie, Moscova a anunțat că partea rusă a transmis Kievului o versiune a unui viitor acord de pace, care conținea ”formulări foarte clare”.

Drept răspuns, șeful Cancelariei Președintelui Ucrainei, Mihailo Podoliak, a spus că, în cadrul unei întâlniri de la Istanbul, delegația ucraineană le-a transmis oponenților săi propunerile Ucrainei. În prezent, procesul de negocieri este înghețat, Kievul insistă asupra retragerii trupelor ruse și a unei întâlniri personale între președinții Vladimir Putin și Volodimir Zelenski./vdraguta/ilapadat

www.gazeta.ru – 8 august