Zece lucruri exagerat de scumpe

 Iată o listă de obiecte aparent simple, dar care costă exagerat de mult. Preţul acestora este determinat de elementele decorative şi de materialele din care sunt create. Cel mai scump aparat de ras din lume costă 100.000 de dolari americani. Acest aparat de ras are un mâner dintr-un metal care poate fi găsit în meteoriţi – Iridium pur. Lamele sunt realizate din safir alb, cu o lăţime de 100 de atomi, care este de 5.000 de ori mai mică decât cea a părului. Şuruburile care menţin întreaga structură sunt realizate din platină. Asemenea aparate de ras sunt doar 99 la număr, în întreaga lume. Cel mai scump popcorn costă 250 de dolari. Cine se gândea, cu 100 de ani în urmă, că aurul poate fi mâncat? Aceste floricele de porumb sunt atât de scumpe din cauza particulelor de aur care sunt presărate pe ele. De asemenea, şi alte ingrediente care se folosesc la prepararea cestora sunt alese cu atenţie maximă: zahăr organic din Vermont sau sare din Danemarca. Cea mai scumpă casă pentru câini costă 475.000 de dolari. Această casă are două dormitoare, un mobilier de salon special destinat animalelor. Paturile sunt acoperite cu piele de oaie şi sunt echipate cu un sistem de control al temperaturii. Căsuţa de lux pentru câini aparţine unui chirurg din Marea Britanie.
Hârtie igienică de 250 de dolari – acesta este, probabil, cel mai uimitor element din listă. Cui îi trebuie să folosească hârtie igienică din aur? Acest metal nu este nici moale, dar nici de proprietăţi de absorbţie nu dispune. Este de remarcat faptul că întreprinderea care realizează acest produs imprimă la solicitarea clienţilor orice portret pe ea. Cea mai scumpă sticlă de apă minerală costă 60.000 de dolari. Această sticlă conţine apă luată din două surse: minerală din Franţa şi de gheţar din Islanda. Sticla în sine este făcută din aur de 24 de carate. Numele produsului este Acqua di Cristallo Tributo a Modigliani. Cel mai scump produs pentru bebeluşi – 50.000 de dolari. Cine are nevoie de o lingură de argint, atunci când există un nou bun de lux pentru copii – un biberon decorat cu aur alb şi galben de 14 carate. De asemenea, este încrustat cu diamante albe şi negre. Produsul a fost elaborat de firma australiană Kalfin Jewelry. Cel mai scump creion din lume costă 13.000 de dolari. Acest creion este realizat din cedru şi este decorat cu un capac de aur alb de 18 carate. Capacul nu acoperă decât vârful creionului, astfel încât proprietarul să îl poată purta în buzunar, dar este şi ascuţitoare. Pe creion pot fi observate trei diamante, care simbolizează al treilea mileniu. Acesta a fost creat pentru a sărbători 240 de ani de colectare de instrumente de scris de către compania germană Faber-Castel. Cel mai scump maiou – 400 000 de dolari. Aceasta a fost realizat din bumbac sută la sută organic, printr-un proces care reduce emisiile nocive cu 90%, dar acest fapt în sine nu justifică preţul tricoului. Costul ridicat al acestui produs se datorează diamantelor albe şi negre de nouă carate care face parte din imaginea tricoului. Cel mai uşor pachet de ceai – 15.000 de dolari şi ceaiul – 8.000 de dolari.
Acest pachet de ceai, decorat cu diamante, se asortează cu ceaiul Ambrootia Snowmist de 8.000 dolari, care este considerat cel mai bun din lume. Ceaiul este recoltat chiar înainte de răsăritul soarelui, când aroma este cea mai pronunţată. Cel mai scump pat – 84.000 de dolari. Acesta este realizat complet manual, inclusiv arcurile şi lenjeria. Patul poarte numele de Maiestatea.

www.bani.md – 13 martie