Premierul Dacian Cioloş va efectua o vizită de o zi în Germania

În chiar primele zile a lui 2016, premierul Dacian Cioloş face o vizită de o zi în Germania, la invitaţia cancelarului Angela Merkel. Potrivit Guvernului, discuţiile, programate pentru 7 ianuarie, vor avea un caracter mai pronunţat politic din perspectiva relaţiilor bilaterale decât unul economic.
Reporter: Alin Şerbănescu – Premierul Dacian Cioloş va efectua o vizită de o zi în Germania, la invitaţia cancelarului Angela Merkel. Cu această ocazie premierul român ar urma să aibă şi o serie de întâlniri cu membri ai Bundestagului, dar şi cu diaspora românească din Germania. Vizita de lucru de la Berlin, care este programată pentru data de 7 ianuarie, are mai puţin un caracter economic şi se va axa în special pe întărirea relaţiilor bilaterale şi clarificarea unor obiective comune ale agendei europene, a afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.
Dan Suciu: Sunt subiecte care au fost în discuţie în această lună şi la Consiliul European, cele legate de migraţie, politică externă. Va fi o dimensiune mai redusă în ceea ce priveşte afacerile, pentru că acum două săptămâni a fost un forum româno-german de afaceri, la care a participat vicepremierul Borg. De asemenea, pregătim o strategie de a intra în contact cu mediile de afaceri din landurile germane, aşa încât această vizită ne înscrie într-un acord-cadru mai larg. E bine să existe aceasta întâlnire cu cancelarul, pentru ca apoi să putem detalia pe celelalte componente ale mediului de afaceri în perioada imediat următoare.
Reporter: În delegaţia condusă de premierul Dacian Cioloş vor fi prezenţi ministrul de externe român, Lazăr Comănescu, şi şeful Cancelariei executivului de la Bucureşti, Ioan Dragoş Tudorache.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 3 ianuarie