Universitatea de Vest din Timişoara i-a acordat scriitoarei Ana Blandiana titlul de Doctor Honoris Causa

Universitatea de Vest din Timişoara i-a acordat, astăzi, scriitoarei Ana Blandiana titlul de Doctor Honoris Causa, pentru dubla sa ipostază, cea de voce importantă a literaturii româneşti contemporane şi cea de reper moral al societăţii noastre prezente. Ana Blandiana a declarat într-un interviu, în exclusivitate pentru RRA, că se simte onorată că a primit o astfel de distincţie din partea unei unităţi de învăţământ superior, din oraşul său natal.

Ana Blandiana: Vreau să vă spun că accentul se pune pe faptul că universitatea este din Timişoara şi că şi eu sunt din Timişoara. Veneam, vara, la bunici, creşteam aici, o emoţie în plus. În afară de asta, vreau să spun că mi se întâmplă pentru prima oară, am fost foarte emoţionată, şi nici nu sunt obişnuită prea tare cu premiile şi cu onorurile, că cei care au hotărât asta au dat dovadă de prietenie faţă de mine şi de cărţile mele, mă impresionează în mod deosebit.

Ana Blandiana, pe numele său real Otilia Valeria Coman, a publicat numeroase volume de poezie şi proză şi s-a implicat, înainte de 1989, în lupta împotriva totalitarismului, iar după 1990, în crearea unei platforme civice dedicate principiilor democratice.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI -4 decembrie