Nicolae Timofti: Noi trebuie să mergem în pas cu România şi să combatem corupţia

Locuitorii din Republica Moldova au marcat Noul An cu colinde tradiţionale. Îmbrăcaţi în blănuri de oaie, în straie din stuf sau cu vechi mundire militare, ei au trecut pe la toate casele, înveselindu-i pe stăpâni cu cântecele şi dansurile lor, urându-le un an nou cu sănătate şi cu bunăstare.

În discursul său pentru noul an, Nicolae Tiomofti, preşedintele republicii, printre cele mai importante realizări, a remarcat succesele pe drumul integrării europene, orientare care, conform sondajelor de opinie, este susţinută de mai puţin de jumătate din numărul locuitorilor din republică. „Noi trebuie să ţinem pasul cu vecinii noştri: cu România, care a făcut progrese semnificative în lupta împotriva corupţiei, precum şi cu Ucraina, unde au loc reforme democratice profunde şi ample transformări instituţionale”, a remarcat şeful statului.
Potrivit presei locale, mulţi telespectatori au remarcat că preşedintele nu a rostit în discursul său niciun cuvânt în limba rusă, care este limbă de comunicare internaţională, iar în Transnistria nerecunoscută este limbă de stat, scrie agenţia TASS din Rusia.