Comisia Europeană va fi prezentă la Bucureşti, la sfârşitul acestei luni

Comisia Europeană va fi prezentă la Bucureşti, la sfârşitul acestei luni, pentru discuţii tehnice despre Codul Fiscal şi alte măsuri de reforme structurale, a declarat ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici, care a participat la reuniunea miniştrilor din domeniu. Ministrul a reiterat, în context, că Guvernul va propune mâine amnistia fiscală, într-un proiect de lege prin care vor fi anulate pentru o perioadă de timp anumite obligaţii de plata pentru drepturi de autor, PFA, CAS, diurne, pentru ca noile reglementări să fie înţelese mai bine.
Reporter: Ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici, spune că România aplică măsuri economice necesare, indiferent de solicitările venite din partea partenerilor internaţionali.
Eugen Teodorovici: În cadrul ECOFIN au fost discuţii legate de stadiul în care România se află în ceea ce înseamnă aplicarea /…/ de sprijin cu România. Oricum, am menţionat foarte clar că sunt aspecte pe care România le aplică indiferent de faptul că cere un partener sau altul, Comisia, Fondul sau Banca Mondială. Mă refer la restructurări de companii şi alte prevederi în acest sens, măsuri pe care să le implementăm pentru că, altfel, menţinem costuri foarte mari sau pentru care nu putem să aplicăm măsuri de relansare fiscală. E un exemplu.
Reporter: Discuţiile de astăzi au fost pozitive, în cadrul reuniunii miniştrilor de finanţe. Şi Comisia Europeană a anunţat că va fi prezentă şi la Bucureşti pentru analize tehnice legate de Codul Fiscal şi alte reforme structurale, măsuri cerute, de altfel, multor state membre.
Eugen Teodorovici: Sperăm să convingem că România doreşte să aducă pe drumul cel bun acest acord cu Fondul Monetar şi mai ales să îl închidă în luna septembrie cu bune rezultate.
Reporter: Miniştrii de finanţe solicită Comisiei Europene să prezinte statelor membre analize şi recomandări mai bine concentrate, pentru a redresa dezechilibrele macroeconomice.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 12 mai