Ceremonie de absolvire la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din capitală

Promoţia din acest an a Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din capitală a avut astăzi ceremonia de absolvire, în prezenţa ministrului de interne, Gabriel Oprea. Aproape 300 de tineri au ales această specializare şi vor lucra în structurile Ministerului de Interne. Reporterul RRA Daniela Mănuţă relatează.

Reporter: În cadrul ceremoniei, 280 de absolvenţi ai promoţiei 2015 au depus jurământul de credinţă faţă de ţară şi se vor alătura efectivelor Ministerului Afacerilor Interne. Şefii de promoţie au fost declaraţi sublocotenentul Dan Burlacu de la Facultatea de Pompieri şi subinspectorul de Poliţie Andrea Florentina Ghinescu.

Andrea Florentina Ghinescu: Am terminat la specializarea Drept, la patru ani. Voi rămâne în domeniul ştiinţelor juridice. Am de gând să rămân în Poliţie şi să urmez această carieră, desigur pe profilul pe care m-am şi pregătit în aceşti patru ani de zile. Am terminat în final cu media 9.95. Am considerat că este perfectă pentru mine această meserie, că mi se potriveşte.

Reporter: Ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, i-a îndemnat pe tinerii absolvenţi să-şi facă datoria cu profesionalism.

Gabriel Oprea: Să vă ghidaţi cariera pe două principii: respectarea legii şi loialitate faţă de ţară. Nu uitaţi niciodată că integritatea, demnitatea şi patriotismul sunt valori care au asigurat puterea şi continuitatea acestei naţiuni.

Reporter: Alţi 440 de tineri au absolvit Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina şi cea din Cluj-Napoca.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 17 iulie