Preşedintele Klaus Iohannis a refuzat schimbările propuse de PSD pentru conducerea ministerelor Transporturilor şi Dezvoltării

Preşedintele Klaus Iohannis a refuzat schimbările propuse de PSD pentru conducerea ministerelor Transporturilor şi Dezvoltării, unde social-democraţii îi nominalizaseră pe Lia Olguţa Vasilescu, în locul lui Lucian Șova şi pe Ilan Laufer, în locul lui Paul Stănescu. Celelalte propuneri au fost acceptate, deşi şeful statului a spus că, în opinia sa, remanierea este o soluţie slabă. Carmen Gavrilă a urmărit declaraţia făcută de preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.
Reporter: Preşedintele Klaus Iohannis a explicat că, după părerea sa ar fi fost nevoie de înlocuirea cu totul a guvernului pentru că acesta a avut rezultate slabe. Șeful statului a spus că a semnat decretul de remaniere pentru că mai este foarte puţin timp până ce România va prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene pe 1 ianuarie 2019. Klaus Iohannis a adăugat că este nevoie de miniştrii care să performeze, mai ales că, deja de la Bruxelles vin oficiali care verifică stadiul de pregătire a preşedinţiei române a Consiliului Uniunii.
Klaus Iohannis: Se numesc în funcţia de membru al guvernului, următorii: domnul Leş – ministrul Apărării, domnul Budăi – ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, domnul Bădălău – ministrul Economiei, domnul Breaz – ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, domnul Petrescu – ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, domnul Matei – ministrul Tineretului şi Sportului. Celelalte două propuneri, le consider nepotrivite şi vor fi refuzate.
Reporter: Olguţa Vasilescu fusese nominalizată pentru postul de la Transporturi, iar Ilan Laufer la Dezvoltare. Preşedintele Klaus Iohannis are conform legii, dreptul să respingă doar o dată o propunere de ministru./roprea/aboboc

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (20 noiembrie)