Campionatul Mondial de Gimnastică – finala masculină pe echipe

Japonia este noua campioană mondială la echipe în urma unui concurs cu un final dramatic în care Marea Britanie a reușit să obțină argintul în detrimentul Statelor Unite (care termină pe 5), în timp ce China a completat podiumul băieților.

Japonezii conduși de vedeta lor Kohei Uchimura s-au impus în finala mondială pe echipe după un concurs pe care l-au dominat de la un capăt la altul, însă pe care l-au încheiat cu emoții după o ratare la bara fixă chiar pentru cel mai bun sportiv al lor. Japonia nu a mai câștigase titlul mondial din 1978, însă s-a impus în cele din urmă cu un total de 270.818 puncte. Pe locul secund a terminat surprinzător echipa gază a mondialelor Marea Britanie cu 270.345 de puncte în urma evoluțiilor din ultima rotație de la sol. Fosta deținătoare a trofeului mondial – China a adunat 269.959 de puncte și termină concursul de la Glasgow pe poziția a 3-a. Echipa Statelor Unite care a ținut mai bine ritmul cu japonezii pe parcursul concursului a avut două contestații la ultimele două rotații, terminând în cele din urmă doar pe locul 5. Pe patru a terminat echipa Rusiei, în timp ce elvețienii care așteaptau din 1992, de la Barcelona, o prezență olimpică au încheiat concursul pe 6. Pe locul 7 a terminat Coreea de Sud, iar pe 8 Brazilia.

Joi este rândul fetelor noastre să lupte din nou la mondiale pentru poziții cât mai bune la individual compus. Vor fi însă din nou deschizători de drum, fetele fiind programate să evolueze primele, Laura Jurcă la sol și Larisa Iordache la bârnă.

Larisa este mult mai încrezătoare și mai liniștită înainte de concurs …

În același timp băfinala echipe masculin 8ieții se pregătesc pentru cele două prezențe în concurs pe care le mai avem. Cristian Bățagă este încrezător în evoluția sa la individual compus, deși recunoaște că este puțin cam obosit, în timp ce Marian Drăgulescu a avut ceva probleme la mână după calificări, în urma evoluției de la cal cu mânere.

Marian Drăgulescu