Preşedintele Klaus Iohannis a cerut ca ancheta în cazul tragediei de la club „Colectiv” să se desfăşoare cu maximă eficienţă

Preşedintele Klaus Iohannis le-a cerut procurorului general, Tiberiu Niţu, ministrului de interne, Gabriel Oprea, şi şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, ca ancheta în cazul tragediei produse noaptea trecută în Bucureşti să se desfăşoare cu maximă eficienţă, fermitate şi celeritate în aplicarea legii. Şeful statului a mers, astăzi, la locul în care 27 de tineri şi-au pierdut viaţa şi i-a vizitat pe răniţii de la Spitalul de Urgenţă „Floreasca”. Oana Bâlă a urmărit traseul preşedintelui şi declaraţiile acestuia.

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că ignoarea normelor şi legilor a dus la producere tragediei care a avut loc azi-noapte într-un club din Capitală. Şeful statului a spus că este profund îndurerat, în urma celor întâmplate şi că aşteaptă ca ancheta să se desfăşoare cu maximă eficienţă şi să fie finalizată mai rapid.
Klaus Iohannis: Am deja indicii că nu au fost respectate reglementările legale. Sper că autorităţile să termine repede şi ferm anchetele şi să avem concluzii cu care putem pe urmă să explicăm părinţilor, fraţilor, copiilor victimelor, de ce s-a întâmplat această tragedie.

Preşedintele României a solicitat tuturor autorităţilor implicate să-l informeze în timpi reali cu privire la evoluţia stării de sănătate a persoanelor rănite.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 31 octombrie