Noi suntem vacanţa, „Radio Vacanta”

Vara a sunat bine si Radio Romania a rasunat peste tot pe plaja. Din iulie 1967 postul „Radio Vacanta” începe sa emita, zilnic, între orele 9-14 si 17-18, din celebra „Vila 27”. Iar pentru ca poezia nu va muri vreodata, la 4 decembrie se înfiinteaza Studioul de poezie al Radiodifuziunii, organizator de spectacole cu public din lirica româneasca si universala, primul teatru de poezie din tara noastra.

3Inceputul anului 1968 vine cu o noutate, si anume ca Programul 1 Radio trece la emisia non-stop. Programul 2 îsi difuza programele între orele 7.00 si 1.00, iar Programul 3 transmitea între orele 16.00 si 24.00. Tot in acest an, mai exact in luna martie se transmite si Festivalul de muzica usoara „Cerbul de Aur”.

La sfarsitul anului, in luna decembrie, Radioul public raporteaza 60.000 de minute anual dedicate celor 3150 emisiuni culturale.

Anul 1970 este primul an in care la 1 ianuarie se transmit emisiuni speciale cu ocazia Anului Nou: „Revelionul Radio”, „Punct si de la capat” si „Târgul Revelionului”.

O data importanta este si 8 martie 1971 cand se înfiinteaza Consiliul National a Radioteleviziunii Române, care are menirea de a asigura orientarea generala a muncii si de a stabili liniile directoare ale programelor de radio si televiziune.

La 4 mai apare publicatia „Radioscoala si instructie postscolara”, ca supliment al revistei Radio TV, iar in luna august au loc transmisiuni speciale de la Jocurile Olimpice de la München.

In anul 1973 la data de 12 martie este inaugurat postul de radio pentru tineret Programul III, un program care promitea inca de la inceput si care a reusit sa ajunga acolo unde merita.

buletin