Compania Apple va deschide un centru de dezvoltare şi programare la Napoli

Centrul tehnologic, primul de acest fel din Europa, va pregăti programatori de aplicaţii mobile în cadrul unui proiect care s-ar putea extinde şi în alte ţări

Gigantul tehnologic american Apple va deschide un centru de dezvoltare şi programare la Napoli, în urma unei decizii apreciate de politicienii italieni ca binevenită pentru dezvoltarea economică zonei sudice, aflată în dificultate.
Producătorul iPhone a anunţat că centrul tehnologic, primul de acest fel din Europa, va pregăti programatori de aplicaţii mobile în cadrul unui proiect care s-ar putea extinde şi în alte ţări.
Premierul italian Matteo Renzi a catalogat proiectul drept „un experiment important” şi a precizat că acesta va oferi oportunităţi unui număr de peste 600 de studenţi.
Directorul executiv al Apple, Tim Cook, care va sosi vineri în Italia, a declarat pe Twitter că, din 2011 până în prezent, compania sa a creat 1,4 milioane de locuri de muncă în Europa, ceea ce dă speranţe Italiei, unde aproape 40% dintre tineri sunt şomeri. Situaţia cea mai grea se înregistrează în zonele sărace din sud, cu precădere în jurul oraşului Napoli.
Potrivit biroului de statistică italian, ISTAT, în trimestrul al treilea din 2015, doar 43% dintre tinerii absolvenţi de liceu din sudul ţării aveau un loc de muncă, comparativ cu 61% în zonele mai dezvoltate economic din nord.

Sursa: Reuters
Traducerea şi adaptarea: Bianca Ioniţă