Social-democraţii au decis să nu facă nicio propunere pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor

Deputaţilor va avea preşedinte interimar până la alegerile parlamentare din toamnă. Social-democraţii au decis, astăzi, să nu facă nicio propunere pentru această funcţie, devenită vacantă după ce lui Valeriu Zgonea i-a fost retras sprijinul politic şi a fost revocat de la şefia deputaţilor, la solicitarea PSD. În acest moment interimatul la conducerea Camerei Deputaţilor este asigurat de deputatul PSD Florin Iordache.
Membrii Comitetului Executiv Naţional al PSD au adoptat cu unanimitate de voturi propunerea preşedintelui Liviu Dragnea de a nu formula nicio nominalizare pentru şefia Camerei Deputaţilor. Preşedintele PSD justifică faptul că nu a propus niciuna dintre variantele vehiculate zilele trecute, deoarece are nevoie de toţi aceşti oameni în campania electorală.
Liviu Dragnea: „Vorbim de nişte oameni cu o importanţă publică foarte mare, chiar foarte mare. Toţi sunt importanţi. Dar sunt lideri de opinie de care am nevoie în campania electotală, gen Victor Ponta, Rovana Plumb. Sper ca Victor Ponta să aibă rolul pe care l-a avut şi în campania de la alegerile locale. Acelaşi om implicat în viaţa de partid, aşa cum îl am şi eu”.
Întrebat de jurnalişti, Liviu Dragnea a declarat că aşteaptă decizia Curţii Constituţionale a României referitoare la sesizarea înaintată de Valeriu Zgonea privind schimbarea Regulamentului Camerei Deputaţilor, modificare în urma căreia a fost revocat din funcţia de preşedinte.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (14 iunie)