Programe de înzestrare pentru Armata României

Forţele terestre române vor fi dotate cu elicoptere de atac şi de transport trupe, precum şi cu transportoare blindate noi, întrucât cele pe care le au acum au o vechime de aproximativ 30 de ani. Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a precizat într-un interviu acordat lui Radu Dobriţoiu că în aproximativ o lună urmează să fie finalizată concepţia pentru înzestrare.
Gabriel Leş: Concepţia pentru înzestrarea cu elicoptere a forţelor armate, vorbesc în acest moment, pentru că atunci când vei discuta de Forţele Terestre şi Forţele Aeriene le vei discuta împreună, inclusiv Forţele Navale, pentru că toţi au nevoie de susţinere aeriană, concepţia pentru înzestrarea cu aceste elicoptere nu este gata încă, probabil într-o săptămână, două, maxim trei, sperăm să o avem. Dorinţa noastră este de a merge pe o înzestrare cu elicoptere de atac, astfel încât, la momentul în care vom atinge finalizarea resursei de zbor a elicopterelor existente în acest moment, să poată intra în înzestrare şi în serviciu aceste elicoptere noi, în acest moment cred că vor fi elicoptere de atac în special, elicopterele de transport probabil vor fi următorul program pe parte de elicoptere.
Realizator: Ministerul Apărării Naţionale doreşte ca industria naţională de apărare să fie implicată în toate programele de înzestrare pentru Armata României. Mai multe informaţii în emisiunea „Euroatlantica”, în această seară, la Radio România Actualităţi, după buletinul de ştiri de la ora 21:00./atataru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 6 aprilie