100 de tineri din Republica Moldova participă la a doua etapă a programului „Descoperă şi cunoaşte România”

100 de tineri din Republica Moldova participă de astăzi la cea de-a doua etapă a programului „Descoperă şi cunoaşte România”, eveniment organizat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni. Obiectivul principal al proiectului este cunoaşterea dimensiunii etnice şi lingvistice româneşti în rândul tinerilor de origine română din afara graniţelor. Ministrul Andreea Păstârnac:
Andreea Păstârnac: „A fost o discuţie extrem de interesantă. Avem astăzi tineri cu un profil profesional extrem de interesant şi ne bucurăm că în a doua parte a programului vor avea posibilitatea să intre în contact cu decidenţi români şi vor putea să împărtăşească parte a experienţei lor. Şi sperăm că peste o săptămână să ne regăsim cu o parte din aceşti tineri la Mărăşeşti, pentru a fi parte din campania plantării stejarilor pentru Centenarul României.
Realizator: În acest an, la program participă numai tineri din Republica Moldova, dar ediţiile viitoare vor fi dedicate anual celorlalte comunităţi româneşti din afara graniţelor, precizează reporterul nostru Ramona Alexandrescu”./dsirbu