Lansarea campaniei de susținere a luptei împotriva violențelor asupra femeilor „Ambasadori în Portocaliu”

Ambasada Franței în România, împreună cu mai mult de 10 alte reprezentanțe diplomatice de la București, lansează campania de susținere a luptei împotriva violențelor asupra femeilor „Ambasadori în Portocaliu”, ca ecou al campaniei „Orangez le Monde / Orange the World” a Organizației Națiunilor Unite.

ambasadori_in_portocaliuScopul acestei campanii, care se va desfășura pe tot parcursul anului 2018, este creșterea gradului de conștientizare privind problematica violențelor asupra femeilor în rândul publicului neinstituțional și încurajarea inițiativelor pozitive de sprijinire a luptei împotriva acestui tip de agresiuni.

În ziua de 25 a fiecărei luni a acestui an, în semn de reamintire a Zilei Internaționale pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor din 25 noiembrie, un ambasador sau o ambasadoare, care susține această campanie, va adresa un mesaj public de susținere a luptei contra violențelor asupra femeilor, sub forma unui videoclip care va fi publicat pe site-ul oficial sau rețelele de socializare ale ambasadei reprezentate.

Doamna Michèle Ramis, Ambasadoarea Franței în România, este cea care deschide această campanie, cu un mesaj despre violența domestică și implicațiile acestui tip de agresiune.

Aș vrea să dedic acest prim mesaj violenței domestice, violențelor din familie care sunt poate la originea tuturor violențelor asupra femeilor. Violența fizică, psihologică, economică, sexuală pe care un partener o poate exercita asupra unei femei, care poate duce chiar la deces,  nu numai că distruge o femeie, dar are un impact și asupra copiilor și, mai mult, poate avea consecințe sociale și economice grave. De aceea, această formă de violență trebuie să fie puternic combătută, chiar dacă, din nefericire, face obiectul unui tabu”, se arată în mesajul doamnei Ramis.

Mesajul integral al doamnei Michèle Ramis poate fi regăsit aici : goo.gl/wnzVee

Inițiativa acestei campanii, care a aparținut Ambasadei Franței, a venit în contextul în care președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, a declarat,  cu ocazia Zilei Internaționale pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor din 2017, că egalitatea dintre femei și bărbați va fi „marea cauză” a mandatului său de cinci ani iar primul pilon al acestei cauze este eliminarea completă a violențelor asupra femeilor.