13.7 C
Bucharest
miercuri, noiembrie 20, 2019
Roma, RAI a semnat un acord de colaborare cu Radio România. ”Semnarea...

Roma, RAI a semnat un acord de colaborare cu Radio România. ”Semnarea acestui acord bilateral reprezintă un moment special”

Ambasadorul George Bologan a participat, la 7 martie 2019, alături de directorul Accademia di Romania, prof. Rudolf Dinu, la ceremonia de semnare a primului acord bilateral de colaborare între Radio România și Radioteleviziunea Italiană RAI. Acordul a fost semnat de către președintele-director general al Societății Române de Radiodifuziune, Georgică Severin și administratorul delegat RAI, Fabrizio Salini, în prezența președintelui RAI, Marcello Foa și a directorului RAI Radio, Roberto Sergio.

Documentul prevede schimbul și achiziția de radioprograme, cooperarea în formarea profesională, participarea la festivaluri, expoziții și manifestări culturale, creând o platformă de colaborare care va contribui la consolidarea ulterioară a relației bilaterale România-Italia.

Cu acest prilej, ambasadorul Bologan a afirmat că ”semnarea acestui acord bilateral reprezintă un moment special pentru relațiile româno-italiene și confirmă relația excelentă care s-a maturizat de-a lungul timpului între cele două instituții media”. Apreciind modul în care Radio România contribuie la promovarea poveștilor de succes ale românilor și la crearea sentimentului de a fi comunitate, șeful misiunii diplomatice a adăugat că ”acest acord contribuie la realizarea unei infrastructuri mediatice de care Europa are nevoie, pentru creșterea coeziunii, și totodată reflectă rolul important pe care instituțiile media îl au în diplomația publică, la nivel european”.

Salutând încheierea acordului, președintele-director general al Societății Române de Radiodifuziune, Georgică Severin și-a exprimat aprecierea pentru prezența, la cel mai înalt nivel, a autorităților române din Italia, care reflectă susținerea acestora față de colaborarea în plan mediatic și cultural între Radio România și RAI. Și partea italiană, prin administratorul delegat Fabrizio Salini și președintele Marcello Foa, a comentat evenimentul, manifestând speranța că acest acord va duce la o cooperare și mai strânsă cu România, menținând un raport de deschidere unii față de identitatea și cultura celorlalți.

Sursa: www.gazataromaneasca.com

Gazata Romaneasca (13 martie)

Translate »