PROTO THEMA: Noi modele de la Dacia

Dacia va prezenta în viitorul apropiat noi modele cu care doreşte să revendice cote încă şi mai mari de piaţă. Dacia a anunţat că din luna septembrie 2020 va investi o sumă de ordinul a 100 de milioane de euro pentru a majora producţia anuală de la 50.000 la 400.000 de automobile.

Cu ajutorul subvenţiei de stat acordate de guvernul din România, Dacia îşi va creşte producţia începând cu anul următor, dar va prezenta şi noi modele. În paralel, pentru ca această creştere să aibă sens  va prezenta şi noi propuneri, foarte posibil bazate pe modelele existente, deschizând puţin evantaiul opţiunilor pentru cumpărători.

Declaraţii oficiale au confirmat intenţia Daciei de a prezenta şi un model similar Dusterului pentru a-şi consolida gama crossover. Directorul general Dacia şi Renault Group pentru România, Christophe Dridi, vorbind pentru presa din ţară, a spus că sunt foarte mândri de evoluţia comercială a Dusterului, care este vândut în 44 de ţări şi este best seller al categoriei în întreaga Europă.

„Considerăm Dusterul ca pe un ambasador al României în întreaga lume şi dorim, acceptând provocarea în faţa a orice ne va aduce succesul lui comercial, să prezentăm unele modele capabile, cu caracteristici similare”. Nu există însă deocamdată un plan clar pentru prezentarea acestor noi modele. Până la sfârşitul anului 2019, de la Dacia aşteptăm o propunere de pick up care se va baza pe părţile mecanice ale Dusterului, dar în afară de aceasta, nu există în mod oficial nimic la orizont.

https://www.protothema.gr/car-and-speed/article/905114/nea-modela-apo-ti-dacia/

Traducerea: Carolina Ciulu

PROTO THEMA (Grecia) – 3 iulie