MAI va desfăşura ample acţiuni de verificare amănunţită a transportatorilor de persoane

Autorităţile locale au început verificări la transportatorii de persoane, fiind vizate atât persoanele fizice neautorizate, cât şi firmele care realizează astfel de activităţi. Acţiunile se concentrează, în special, în zona autogărilor sau pe traseele de deplasare a autovehiculelor.

Reporter: Alina Darie – Ca urmare a cazului de la Caracal, de la nivelul conducerii MAI s-a dispus ca, în următoarea perioadă, să fie desfăşurate în judeţe ample acţiuni de verificare amănunţită a transportatorilor de persoane, inclusiv a celor care acţionează ilegal, fără niciun fel de autorizaţie în acest sens.

La nivelul judeţului Vaslui, au transmis reprezentanţii prefecturii, acţiunile oamenilor legii se vor concentra în zona staţiilor de autobuz, a gărilor, dar şi în locurile cunoscute ca fiind zone de unde se poate lua o ocazie. Nu de puţine ori la Vaslui, transportatorii autorizaţi s-au plâns că aşa-numiţii piraţi din trafic, cei care iau călători la ocazie fără a avea vreun drept de prestare a acestui tip de serviciu, acţionează nestingheriţi pe şoselele judeţului. Toate activităţile poliţiştilor vor fi sprijinite de reprezentanţii instituţiilor locale cu atribuţii de verificare şi control în trafic./csimion/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 6 august