Înainte de vacanţă, poliţiştii lansează campania „Hoţii îţi invadează intimitatea”

Se apropie sărbătorile şi mulţi români vor pleca în vacanţă, iar poliţia atrage atenţia că ar putea creşte numărul furturilor din locuinţe. Pentru a preveni astfel de fapte, până la începutul anului viitor, în toate regiunile ţării se va derula campania „Hoţii îţi invadează intimitatea”, prin care oamenii vor afla cum să se ferească de hoţi.
În aceste zile, poliţiştii din Vrancea vor face recomandări populaţiei şi vor oferi materiale informative pe această temă. Un element de noutate este utilizarea realităţii virtuale, respectiv, folosirea unor ochelari prin care cetăţenii devin „martorii” unui furt din locuinţă, reuşind să observe cu uşurinţă modul de acţiune al infractorilor, odată cu pătrunderea prin efracţie a acestora într-un imobil. Corespondentul RRA, Gabriel Sava, transmite.
Reporter: Asigură-te că ai încuiat ușa chiar și când ești în casă, montează o încuietoare de calitate, montează un sistem de alarmă, nu transmite informații personale pe rețelele de socializare, sunt doar câteva sfaturi pe care polițiștii ni le dau pentru a nu avea surprize neplăcute din partea hoților din locuințe. Pentru că numărul furturilor din locuințe se menține în continuare ridicat și reprezintă un procent important din numărul infracțiunilor, Poliția Română a demarat campania „Hoții îți invadează intimitatea”. Cei care vor da curs invitației vor avea ocazia de a fi martori virtuali ai unor situații reale. Astfel cetățenii se pot transpune în martori la un furt din locuință, având ocazia să înțeleagă modul de acțiune al infractorilor. Aceste interacțiuni vor fi completate de discuții cu polițiștii specializați în prevenirea criminalității, care vor transmite recomandări adecvate./atataru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  – 11 decembrie