Agenda Guvernului

Mai multe proiecte pentru susţinerea şcolarilor şi preşcolarilor din mediile defavorizate dar și pentru stimularea performanței școlare sunt pe agenda Guvernului, astăzi. Şedința Executivului este programată să înceapă la ora 11:00.

Reporter: Preșcolarii și elevii din 350 de unități de învățământ vor primi și în acest an un suport, care va consta într-o masă caldă sau un pachet alimentar în valoare de 15 lei, în cazul în care masa caldă nu poate fi asigurată. Potrivit proiectului de ordonanță de urgență, unitățile școlare beneficiare ale acestui program pilot au fost selectate preponderent din medii dezavantajate geografic, economic și social. Inițiatorii afirmă că proiectul este unul benefic, întrucât a îmbunătățit considerabil frecvența elevilor la cursuri și s-a consolidat relația familie-școală.

Tot astăzi, Executivul va interveni, prin hotărâre, și în ceea ce privește stimularea performanței școlare înalte din învățământul preuniversitar. Astfel, la etapa națională, elevii care obțin premiul I, vor fi premiați cu 1.000 de lei; pentru premiul II cu 700 de lei, iar premiul III cu 500 de lei. Pentru etapa internațională a competițiilor școlare desfășurate la nivel european sau regional, cel care va câștiga primul loc va primi 7.500 de lei, iar la competițiile de nivel mondial, premiile se încadrează între 6.000 și 20.000 de lei./lalexandrescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 14 septembrie