RFI: Klaus Iohannis, în Parlament: Justiția trebuie să stabilească adevărul în privința Revoluției

Justiția trebuie să stabilească adevărul legat de Revoluția din decembrie 1989 și să-i tragă la răspundere pe cei vinovați, a declarat președintele Klaus Iohannis, care a participat luni la ședința solemnă a Parlamentului, dedicată evenimentelor de acum 30 de ani.

Principalele declarații ale președintelui Klaus Iohannis:

Nu am aflat adevărul despre ce s-a întâmplat în timpul revoltei anticomuniste din 1989. Statul român a întârziat nepermis aflarea adevărului, iar aceasta este o piatră de încercare pentru Justiție. Justiția trebuie să stabilească adevărul și să-i tragă la răspundere pe cei vinovați.

Resping cu fermitate orice opinie care pune sub semnul întrebării Revoluția.

Ca sacrificiul să nu rămână doar o pagină de istorie, este nevoie ca idealurile să rămână piatra de temelie a acțiunilor noastre viitoare.

Rezultatele votului au arătat că România este o țară care respectă valorile europene și pe acest drum vom continua să dezvoltăm proiectul de reconstrucție.

Parlamentul s-a reunit luni în ședință solemnă consacrată marcării a 30 de ani de la Revoluția Română din decembrie 1989.

La începutul ședinței, parlamentarii și invitații au ținut un moment de reculegere.

La eveniment participă între alții președintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban, Principesa Margareta și fostul șef al statului Emil Constantinescu.

Parlamentul va adopta o declarație consacrată marcării a 30 de ani de la victoria Revoluției din decembrie 1989, a anunțat președintele Senatului, Teodor Meleșcanu.

https://www.rfi.ro/politica-116838-klaus-iohannis-parlament-justitie-adevar-revolutie

RFI – 16 decembrie – Cosmin Ruscior